Акцията в култовия бар „Кашмир” в Бургас е била заради антуража на несебърския бос Димитър Желязков-Очите. Това съобщава "Флагман", позовавайки се на изключително информирани източници. Разследващите са проверявали новите коли на Желязков, както и част от обкръжението му.
Полицаите получили сигнал, че Очите и хората му се намират в заведението и реагирали светкавично. Те заградили автомобилите пред и зад „Кашмир”. Заедно с боса вътре били още старите му дружки Димитър Дженков Шкетиев и Никола Маринов-Магарето. Последният също пострада при екшъна във 4 you през 2016 г.

По информация на изданието, Очите от няколко дни е на тур по бургаските заведения. Той опитвал всячески да демонстрира, че се е възстановил след стрелбата на 8-ми юни м. г. Според разследващи подобни прийоми целяли всяване на респект сред враговете на боса. Първата публична поява на Очите била на общото събрание на „Аркус” преди месец.

Несебърският бос е на крака още от края на миналата година. Тогава той започва усилени тренировки във фитнеса и малко по малко се завръща към формата от преди стрелбата по него в Слънчев бряг. Желязков бил готов за летния сезон и искал да покаже, че няма лесно да се даде на опонентите си.