Спецакция събуди днес сутринта циганската махала в жк „Меден рудник”, съобщава "Флагман". Около 05:30 ч. в гетото пристигнал микробус със спецполицаи, ескортиран от две патрулки, разказаха очевидци.

Маскираните и тежковъоръжени ченгета претърсили няколко адреса. Арестувани са 4-ма мъже. Полицаите намерили наркотици, 2 газови пистолета и вещи, за които се предполага, че са крадени. Акцията на ОДМВР-Бургас отново е срещу производството и разпространението на наркотици.

Припомняме, че само ден по-рано спецполицаите щурмуваха и другото циганско гето в града – кв. „Победа”. При операцията бяха задържани 15 мъже, участвали в мрежа за търговия с дрога и лихварство. 

Част от задържаните са гравитирали около мистериозно починалия преди по-малко от година цигански барон Слави Тодоров, по-известен като Ламята или Иско. След инфаркта на наркобоса, който приживе контролираше голяма част от депата за дрога в циганските махали в града, част от лейтенантите му решили, че ще продължат „бизнеса” самостоятелно. Само няколко месеца по-късно идват полицейските акции.

Припомняме, че началникът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи още миналото лято, че полицията наблюдава постоянно рисковите райони и спецкациите там няма да са рядкост.