Мрежата буквално прегря след убийството на обирджията Жоро Плъха. Десетки потребители зоват лекарят Иван Димитров да бъде защитен, защото е действал в условия на самоотбрана. Случаят поразително напомня този с иконописеца Йордан Опиц, който бе осъден, след като уби крадеца Марин Янчев.

Тогава по същия начин в негова защита се надигнаха десетки и искаха той да не бъде съден, защото е защитавал дома си.
Както БЛИЦ писа, рентгенологът застреля Жоро Плъха, след като той влезе в дома му в Пловдив да краде. В последвалата схватка бандитът извадил нож и пробол Иван Димитров. Хукнал да бяга, лекарят тръгнал след него и го убил.

Според потребителите в интернет този път всички трябва да се обединят, за да защитят лекаря, действал в условията на самоотбрана.

Ето част от коментарите под публикации в БЛИЦ по случая, някои от които са изключително емоционални:

Svetlozar Petrov: Сега къде сте бе българи, защо не излезете и не защитите този лекар, който ви помага на вас на децата ви, на родителите ви? Питам ви, олигофрени такива, къде е гласът ви, сега ще видите рева от Столипиново, ще ви се стовари върху вас, защото си седите на топличко и ви дреме, че тоя мангал е бил там, но утре вие сте потърпевши, срам голям срам за пловдивчани!

Kliment Angelov: Пловдивчани, ако днес не изкарате доктора от ареста, Столипиново, хептен ще ви се качи на главите... Съдии, ако сте българи, свършете си работата и освободете човека. Изродът е влязал в дома му. Държавници, покажете на 3-ти март, че обичате България и защитете българина от м...лската чума. Полицаи, вие също сте хора и трябва да започнете да мислите като такива.

Kliment Angelov: Сега е времето, когато целият Пловдив е длъжен да окупира полицейското управление с искане незабавно освобождаване на доктора. Не може един крадец да влезе в дома ти и да го оставиш жив. Хайде пловдивчани, покаженте на България, че сте българи!

Boyan Lyapev: Орден Стара планина е неподходящо, но някаква награда за гражданска заслуга трябва - лекарят е отървал обществото от опасен тип един път завинаги, а не да казват от полицията, че им е известен с престъпленията си. "Правозащитници" ще излаят и ще се задействат. В САЩ законът е - щом някой ти влезе нощем в жилището, имаш право да го убиеш, което се смята във всеки такъв случай за самозащита.

Nasko Mihov: Да защитим доктора от псевдоправосъдието,което защитава и оправдава нападателите, а не жертвите!Докторът се е показал мъж на място, защитавал е семейството и себе си, а и собствеността си от мръсния ром! Какво - да се беше оставил да го убият, да изнасилят жена му и да му ограбят дома ли?! После телевизии и преса щяха да се лигавят месеци наред с темата, вместо да повдигнат въпроса хората да имат право да се защитават дори и с оръжие,като в случая! Организирайте се всички във Фейсбук и да защитим доктора от наказателно преследване.