24-годишен мъж е изнасилвал системно в продължение на 2 години малолетната братовчедка на жена си. Борислав Трендафилов бил признат за виновен за гаврите с момичето, което при първото посегателство е било едва на 11 години, но въпреки това се е отървал с условна присъда. Окръжният съд в Монтана е поставил за него три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години, съобщава в. „Телеграф”.
През ноември 2013 година, мъжът изчакал момент, в който родителите на момичето да не са у дома, и я посетил пред предлог, че търси баща й да преинсталира компютъра й. Минути по-късно той се нахвърлих върху нея. Въпреки молбите, плача и съпротивата на малолетното момиче, подсъдимият не се трогнал и не се поколебал да извърши насилствен полов акт, който бил първи за детето. 

След бруталното изнасилване той я накарал да забърше следите от кръв и да изпере изцапаните си дрехи, Трифонов заплашил момичето да не казва на родители се, тъй като щял да се саморазправи и с тях и да се отнесе по същия начин и с по-малката й сестра. Започнал да лъже и манипулира девойката, че никой няма да й повярва и тя ще излезе виновна за всичко.

Под страх от заплаха и изнудванията на изнасилвача тя не посмяла да сподели на родителите си за гаврата. След първото изнасилване последвали упорити заплахи, в това число и с нов, а после психически атаки чрез Фейсбук. Под влиянието детето се съгласило да изпълнява сексуалните желания на Борислав. Няколко пъти в периода 2013 – 2015 година момичето приемало да извършва полови актове с Трифонов. Последната гавра заснел с мобилния си телефон. Съпругата на Борислав намерила клипа и направила опит за самоубийство. Така полицията разбрала за системните изнасилвания над момичето.

Срещу Трифонов била внесена жалба в прокуратурата и полицията. Предусещайки развитието на ситуацията, той заминал за Германия в опит да избяга и осуети наказателното преследване. Там бил задържан, върнат у нас и изправен пред съда. Прокуратурата протестира условната присъда на Борислав.