Няма никаква връзка между двамата души, простреляни от Петър Маринов в Сливенско, който след стрелбата се самоуби. 44-годишната Радост Куртева и 58-годишният Любен Димов не са имали никакви отношения, включително и любовни. Това заявиха на брифинг окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов и директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Величков.
 
Сигналът за простреляната жена на Петолъчката е подаден в 09.41 ч. По-късно е съобщено за прострелян мъж в село Трапоклово, а след това и за самоубил се мъж.
 
Както БЛИЦ съобщи, 64-годишният Петър Маринов от същото село прострелял жената, с която живее от скоро, в заведение на Петолъчката. Той използвал ловна пушка надцевка „Ижовка“, която била в багажника му.
 
След това той отишъл с колата си в къщата на Любен Димов в Трапоклово и го прострелял със същата пушка. Използвал сачми номер 9.
 
Радост и Любен са оперирани по спешност в сливенската болница, но състоянието им е много тежко и има реална опасност за живота им.
 
Петър и Радост живеели заедно от две години, но напоследък отношенията им се влошили. Жената се прибрала в родния си град Стралджа по Великден. На Гергьовден тя подала сигнал в полицията в Стралджа, че Петър я преследва. На място пристигнали полицаи, които не открили мъжа, а Радост не подала жалба срещу него.
 
Към днешна дата двамата били разделени. Полицията още не може да посочи дали мотивът за престъплението е само емоционален или става дума и за имущество.
 
Съседът на Петър – Любен Димов, е животновъд. Смята се, че през годините двамата са натрупали омраза заради лоши междусъседски отношения.
 
Пушката на Петър била законна. Той бил ловец, но от 10 години не е ловувал.