От МВР съобщиха подробности за катастрофата в столичния квартал "Лозенец" в четвъртък вечерта. 

Кола "Спарк" помете три други коли след гонка в центъра на София.

Инцидентът се е случил около 19:20 ч. на бул. "Хр. Смирненски" в ж.к. "Лозенец" по време на гонка с полицейска кола, последвала след неподчинение от страна на водача. Автомобилът под наем е ударил три спрели коли, няма пострадали.

В колата са се возили двама души - момче на 24 г., управлявало автомобила, и негова спътничка на 23 г. И двете лица са познати на полицията.

Те са отказали да спрат на сигнал на полицейски патрул, като в опита си да избягат от екипите на МВР двамата са блъснали с колата си общо три автомобила.

По първоначални данни няма пострадали при инцидентите.

След кратко преследване полицията е задържала мъжа и жената. Те са криминално проявени. Изясняват се причините за действията им. Направени са тестове за алкохол и наркотици, от които се очакват резултатите. 

„Разхождах кучето улица по-нагоре, когато чух нещо като силен тътен. Когато приближих видях, че имаше суматоха. Хора тичаха напред-назад”, разказа пред Нова телевизия очевидецът Борис Ганчев.

По думите му таксиметрова кола е била ударена в движение. Пикап, паркиран до тротоара, е бил изместен от удара и качен върху плочника. „Не ми отне и минута, за да стигна до мястото на инцидента, но зад колата нарушител  вече имаше патрулка”, подчерта Ганчев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук