Бургаската полиция потвърди за жестокия побой в Айтос. Задържани са трима цигани, които са предизвикали мелето. И тримата са криминално проявени. В полицията е дал показания и приятелят на пребитото момче, който е единственият с отрицателна проба за алкохол, съобщава "Флагман".

Вижте цялото съобщение от пресцентъра на ОДМВР-Бургас:

"Във връзка с медийни публикации, визиращи инцидент с 28 годишен айтозлия, възникнал след полунощ на 18.10.т.г. в района на айтоската улица
«Бяло море», уточняваме, че по образуваното досъдебно прозводство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, за срок до 24 часа са задържани криминално проявените айтозлии - Е.Е., 22 годишен, А.И., 32 годишен и И.К., 42 годишен.

Установено е, че между задържаните и потърпевшия възникнало спречкване, прерастнало в сбиване, в резултат на което 28 годишния пострадал е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с комоцио и фрактура на носа, без опасност за живота. Тримата задържани също са с общи наранявания, които не са опасни.

По случая са извършени множество процесуално-следствени действия, включително и разпит на приятеля на настанения в УМБАЛ – Бургас 28 годишен айтозлия / същият не е пострадал от инцидента и е бил единствения с отрицателни алкохолни проби/.
Събраните до момента данни предстои да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Айтос.