Жител на американския щат Мисури лежа 3 години в затвора за убийство на жена, което не е извършил, пише „Дейли мейл”.

През 2011 година Ръсел Фариа е арестуван и обвинен в убийството на болна от рак жена на име Бетси. Жертвата е открита в дома си с 55 рани от нож по тялото. През 2013 г. делото е преразгледано и Фариа излиза на свобода.

Мъжът обаче завежда дело срещу шерифството на окръг Линкълн. Той обвинява местните власти в безпричинен арест при липса на сериозни доказателства.В понеделник, 30 март съдът удовлетвори иска му и мъжът получи компенсация в размер на 2 млн. долара.

Фариа предполага, че истинският убиец е позната на жертвата на име Памела Хъп. От 2016 г. тя излежава доживотна присъда без право на предсрочно освобождаване за убийството на 33-годишния инвалид Луис Гъмпенбергер.

Хъп е последният човек, видял Бетси жива и е бенефициент на застраховката й живот в размер на 150 000 долара, направена дни преди убийството.През август 2016 г. тя инсценира отвличането си, за да отвлече вниманието от себе си при повторното разследване на престъплението. Тя позвънила в полицията и съобщила, че Гъмпенбергер я е отвлякъл, заплашвайки я с оръжие. По време на разговора тя застреляла инвалида.

Превод: БЛИЦ