Борислав Писачев се призна за виновен пред съда и близките на загиналото семейство. Припомняме, че срещу него са повдигнати обвинения за причиняването на катастрофата, в която загинаха бившата зам.-кметица на Кричим - Нурджан Ристемова, мъжът й Ерол Шерифов и двете им дечица - на 6 и 15 г.

Признавам вината си и изказвам съболезнования на близките! Всеки ден живея с мисълта за случката, каза той. Писачев бе подкрепен от двама свои приятели, които се явиха като свидетели, съобщава "Марица".

Прокуратурата поиска минимум 14 години лишаване от свобода на обвиняемия. Налице е особено тежък случай, със смърт на повече от 2 лица, като две от тях са деца. Обвиняемият е нарушил 4 правила за движение, каза адвокат Алекова. Тя допълни, че 20 дни преди смъртоностното ПТП, Борислав е причинил и друго такова, но за късмет не е имало жертви.

През 2016 Борислав е бил осъждан и за невърнати пари. Знам, че е осъждан и преди, но не мога да кажа защо, смути се единият свидетел Васил Стоянов, попитан от адвокатите на роднините за миналите нарушения на подсъдимия.

Наясно ли сте, че преди Борислав да изтрие профила си във Фейсбук, е споделял редовно клипове с автомобили и високи скорости, контрира свидетелите адв. Сузана Алекова, която представлява частните обвинители. Видимо притеснени, те не дадоха ясен отговор.

Прокурорът съобщи, че виновният има множество нарушения и криминално минало. Употребил е наркотични вещества в деня на тежката катастрофа и е съзнавал, че са забранени. Нарушил е и правилата за управление, влязъл е в насрещната лява летна и е причинил смъртта на семейството от Кричим. Загиналият Шерифов не е имал възможност да предвиди действията на Писачев.

Няма обстоятелства, смекчаващи вината му, независимо, че призна грешката си, потвърди прокурорът.