Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков е имал разрешение от съда за няколко дати, в които да може да излиза от дома си, за да се лекува. Това обясни той пред журналисти преди заседание за промяна на мярката му от домашен арест в по-тежка, където той се яви с патерици, съобщава Нова телевизия.

Ценко Чоков устрои истински цирк, появявайки се с патерици в съда и демонстрирайки, че едвам се движи.

Прокуратурата иска изменение заради това, че Чоков беше заснет в столичен ресторант, докато се води под домашен арест.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира вчера пред журналисти, че има достатъчно доказателства за отклонението на Чоков от наложената му първоначална мярка. Както и, че ще разследват вещото лице, според която експертиза бившият кмет на Галиче е в много лошо здравословно състояние, толкова, че делото дори трябва да се прекрати до неговото подобряване.
 
Подсъдимият Чоков каза още, че в позволението на съда не е посочено за какъв период той може да напуска дома си, за да се лекува и по какъв маршрут да минава. Както и, че не е било посочено дали може или не може да се храни в този период.

Той обясни, че полицейските служители, които отговарят за това дали той спазва домашния си арест, са знаели, че има разрешение от съда за съответни дати да ходи на лечение.
 
Бившият кмет на Галиче допълни, че съдът му е позволявал да ходи да се лекува дори в Плевен. И каза, че не разбира с какво е нарушил наложената му мярка "домашен арест". Като обясни, че след като е отишъл на зъболекар, е спрял да си вземе храна за вкъщи, а през това време неизвестни за него лица са го снимали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!