58-годишният Ангел Нунев, който уби по брутален начин своя колега и приятел Атанас Наков, получи тежка присъда след решение на Апелативния съд в Пловдив. Убиецът ще лежи 17 години в затвора при първоначален строг режим, пише "Марица".

Фаталният край на историята на колегите, които били дървосекачи, настъпил на 8 август 2017 година на връх Свобода край смолянското село Давидково. Ангел се върнал от Ракитово след 4-дневна сватба на свой близък. Отивайки на обекта, където добивали дърва, установил, че конят и резачката му липсват, а неговият колега Атанас Наков спи пиян.

Нунев започнал да му нанася множество удари с крака и ръце, вдигал го и го хвърлял на земята, газил го с крака по главата и тялото, както и в областта на шията. В резултат на това причинил остра кръвозагуба на колегата си Атанас, която довела до мъчителна смърт. 

Окръжният съд в Смолян постановява присъда от 12 години затвор при първоначален строг режим. Делото е било разгледано в едно съдебно заседание, с проведено съкратено съдебно следствие. Дървосекачът Нунев е признал изцяло вината си и фактите. 

При първи опит за разглеждане на делото Нунев изпаднал в истерия. Крещял разплакан, удряйки си главата в банката: „Нещо лошо става с мен! Нещо лошо става с мен! Братя, защо мълчите, помогнете ми". Заради състоянието му  заседанието е отложено, като е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да даде становище дали дървосекачът  може да участва в съдебния процес.

Обвинението и защитата обжалват решението пред Апелативния съд в Пловдив и така се стига до постановяване на нова по-висока присъда за Ангел Нунев – 17 години затвор.