Кръв по шапката и тениската уличили Петър Жеков от Равда в убийството на брат му - това става ясно от обвинителния акт на Бургаската окръжна прокуратура. Жеков, който уби брат си с брадва, ще бъде изправен пред съда на 22 февруари. Престъплението, извършено на 27 юни м.г., се отличава с обобена жестокост и поредица абсурдни постъпки на убиеца, пише "24 часа".
Подсъдимият живеел със семейството си в къща в Равда, а Коста - сам в барака, близо до гробищния парк. На 27.06.2016г. около обяд Коста и Петър отишли с каруца до дома на свидетелката Димитринка Костадинова в с.Равда, на която били обещали да превозят оградната и мрежа. След като натоварили мрежата на каруцата двамата си тръгнали. Отишли в бараката на Коста. Около 16.00 часа на 27.06.2016г. двамата още били в имота, пред входа на постройката, която Коста П. обитавал, когато Петър Жеков взел намиращата се там брадва и заставайки странично спрямо брат си започнал да го удря с нея в тилната област на шията.

"Ударите нанасял с режещата част на брадвата с различна интензивност, при което пръски от кръвта на пострадалия се разпилели както върху входната врата на постройката, така и върху тениската и шапката, които подсъдимият носил към момента",  твърди обвинението. Убиецът оставил брадвата в дървена секция, намираща се пред друга постройка в имота, използвана за кошара и си тръгнал. Коста Петров останал да лежи по лице в локва кръв.

Петър Жеков тръгнал в посока с.Равда, като на разстояние от около 130 метра от имота съблякъл жълтата на цвят тениска, с която бил облечен и я хвърлил в тревата, на около три метра от пътя. Продължил към Равда гол до кръста. В с.Равда около 17.00часа той срещнал свой познат Димитър Маренов, на който споделил, че е открил брат си да лежи „целия в кървища" и че някой го е пребил.  След това отишъл до намиращия се в близост фризьорския салон, в който работила внучката му Елена О. и я помолил да го подстриже. Тогава Петър Жеков, който изглеждал ядосан и разстроен, казал че брат му „бил бит", след което си тръгнал. Притеснена за състоянието на Коста, около 18.00 ч. внучката Елена се обадила на приятеля си, като споделила за разказаното от Жеков.

Тогава приятелят на Елена О., нейната сестра и съпругът й отишли да проверят състоянието на пострадалия. След като стигнали до имота, двамата мъже се насочили към постройката и открили неподвижното му тяло на земята. Тогава те сигнализирали на тел.112. Междувременно подсъдимият се прибрал в дома си в с.Равда,ул."Васил Левски" №10, като споделил със съпругата си, че не издържа на притесненията,които му носил брат му. На следващия ден бил задържан от органите на реда.