Възрастен мъж отнесе глоба от 150 лева заради грубо поведение в заведение в с. Винарско, община Камено, съобщава Флагман.бг. В неделя вечер около 20 часа мъжът с инициали Н.Н. отишъл в селската механа с племенника си. Двамата здраво се почерпили, но в един момент Н.Н. прекалил с алкохол и започнал да „раздава” обиди и псувни по адрес на заобикалящите го гости в заведението.

Той крещял: „Мама му стара”, „Мръсни цигани”, „Копанари” и др.”, се посочва в решението на Бургаския районен съд.

Част от клиентите на механата се стреснали от словесната агресия на мъжа и дори напуснали помещението. В момента обаче, когато един от свидетелите около 23 часа, решил също да си тръгне, нарушитеят Н.Н. извадил притежавания от него газов пистолет от джоба на якето.

Настанала паника сред гостите на кръчмата. Двама от мъже в близост веднага се втурнали и грабнали оръжието от ръцете на пиянката, след което се обади ли на полицията. Дошлите униформени на място отнели газовия пистолет от стареца и му щракнали белезниците.

На 08 октомври т.г. Бургаският районен съд е разгледал делото за дребно хулиганство на нарушителят. За тези ругатни, псувни и изваждането на оръжие на публично място, мъжът следва да получи до 15 денонощия зад решетките и парична глоба от 100 до 500 лева.

Предвид това обаче, че човекът бил под въздействието на алкохол, нямал е конкретна друга причина за агресивното поведение, а и е на почтителна възраст, съдът счете, че е редно той да бъде наказан с парична глоба от 150 лева.