Обвиненият в двойно убийство на родителите си полицай Венцислав Караджов от Пловдив остава окончателно в ареста. Това реши преди малко Апелативният съд в града под тепетата.
На обжалването на мярката за неотклонение стана ясно, че разследващите са правили следствен експеримент с участие на съпругата на полицая – Каля Караджова, за която има подозрения, че е помагала на съпруга си в зверството. Следственият експеримент е направен затова, че прокуратурата твърди, че във вечерта на убийството- 15 май, в колата Ситроен "Берлинго", шофирана от Каля, е била не само тя, но и синът на убитите.

Всичко това било заснето от близки видеокамери. Разследващите смятат, че Караджов е бил скрит отзад в колата. Тогава автомобилът е бил закаран в гаража на екзекутираното семейство. Караджов обаче упорито отрича да е бил с Каля, а следственият експеримент има за цел да докаже, като се изчисли тежест и други подробности, дали наистина той е бил спотаен отзад във возилото. Защитата на Караджов контрира това твърдение, като посочи, че може да има различни предмети- каса бира или друго, които да упражнят тежест. Резултатите от следствения експеримент ще бъдат оповестени по-късно от експерти от София. 

Каля оправдава ходенето си между 18 и 20 часа на 15 май до дома на свекър си и свекърва си и вкарването на колата в гаража с това, че валял дъжд, а уплътнението на автомобила било развалено и пропускало вода. Следствието обаче изкара свидетел - автомонтьорът Михаил Баев, който заяви, че дни преди убийството той е поправил въпросното уплътнение.
 


Адвокат Зоя Тошкова - защитничка на Караджов смята, че разследването се води тенденциозно към клиента ѝ и не се проверяват други версии. Тя заяви, че получава писма от хора, които твърдят, че нейният клиент е накиснат, защото като ченге от Икономическа полиция е правил разследване срещу енергийната мафия.

Прокуратурата каза, че работи и по други версии за екзекуцията на възрастното семейство, но засега всички тези версии клонят към нула. Затова разследващите са съсредоточени към Караджов, за когото има доказателства, че е извършил убийството.

На мярката стана ясно още, че на 13, както БЛИЦ първи съобщи, синът на ченгето 15-годишният Алекс ще бъде обвинен в незаконна стрелба с оръжие. Заплашват го до 3 г. затвор. 

Припомняме също, че следите от барут по ръцете си, полицаят обясни с това, че дни преди убийството е ходил да стреля в стрелбище в Пловдив. Шефът на стрелбището обаче е бил категоричен пред разследващите, че повече от месец не е виждал Караджов там.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!