37-годишният турски гражданин, обвинен, че стои зад смъртоносната стрелба по трамвай в холандския град Утрехт, има богат криминален опит, твърдят местните медии.

Гьокман Танис все още е издирван след атентата, при който тази сутрин трима души загинаха, а други 9 бяха ранени. Нивото на заплаха от тероризъм в Утрехт е повишено до възможно най-висока степен.

Брадат турчин е стрелецът, който окървави Холандия, първа СНИМКА на терориста 

По-рано днес холандската полиция публикува снимка на Танис, за която се смята, че е направена от камера за видеонаблюдение в трамвая само четири минути преди инцидента, който стана в 10.45 ч. Полицията призова обществото да „се оглежда за него, но да не го доближа“.

Местният вестник Algemeen Dagblad съобщава, че Танис е трябвало да се яви в съда на 4 март за случай на изнасилване. Той бил обвинен в сексуално насилие над жертвата му няколко пъти и заплашвал да изгори дома й.

Извънредно от Холандия! Командоси обкръжиха свърталището на терориста в Утрехт, всички джамии сa евакуирани! (СНИМКИ/ВИДЕО) 

През 2013 г. пък той е заподозрян в опит за убийство чрез „откриване на огън в апартамент“, а през последните години е бил обвинен в извършване на влизане с взлом, кражба в магазин, шофиране в нетрезво състояние и нападение срещу полицай, като го е наплюл в лицето.

Стрелецът, за когото се смята, че е Танис, избяга от мястото на стрелбата в откраднат червен автомобил "Рено Клио", който после е бил намерен изоставен в Утрехт, четвъртият по големина град в Холандия с население от около 340 000 души.

Извънредно от Утрехт! Ужасна новина след атентата! Положението става все по-страшно (СНИМКИ/НА ЖИВО) 

Както БЛИЦ съобщи, броят на загиналите при атентата в Холандия стигна до трима. Други 9 са ранени.  Тази сутрин нападател откри огън в трамвай в холандския град Утрехт и избяга. Към настоящия момент версията е за един нападател, но властите не изключват участието на повече хора. Съответното съобщиха местни медии, позоваващи се на правоохранителните органи. Според очевидци нападателите са били четирима. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!