Попълнете търсена ключова дума или фраза

Нашенец развъртя бардак с проститутки в Белгия, но му се стъжни

https://blitz.bg/kriminalni/nashenets-razvrtya-bardak-s-prostitutki-v-belgiya-no-mu-se-stzhni_news794771.html Blitz.bg

К.С.С. ще изтърпи в България присъдите си от 9 години и 3 месеца лишаване от свобода

София, България 21 Ян. 2021, 12:35 1301 прочита 1 коментара

Окръжен съд – Монтана призна и прие за изпълнения в България на присъдите на 37-годишен български гржаданин за извършени от него престъпления в Кралство Белгия.


Окръжен съд - Монтана е сезиран от Главна дирекция по законодателство, свободи и основни права и Дирекция по наказателно право на Кралство Белгия, че К.С.С. от село Долно Белотинци е осъден през 2018 г. от Наказателен съд - Шарлероа на 15 месеца затвор и с присъда от 2018 г. на Апелативен съд - Монс, на 8 г. затвор или общо на 9 г. и 3 м. затвор – 3370 дни, за извършено престъпление „експлоатация с цел разврат или проституция на лица от женски пол“.

Според получените в съда документи К.С.С. е бил задържан в Белгия на 21 март 2017 г. и от тази дата изтърпява наложените му наказания, а през 2020 г. е поискал да изтърпи остатъка от присъдите си в България.

След като разгледа доказателствата по делото и изслуша представителя на Окръжна прокуратура и служебния защитник на осъдения съдът постанови, че признава и приема за изпълнение у нас присъдите на К.С.С.

Престъпленията, за които българският гражданин е осъден в Белгия, са престъпления и по българското законодателство, а представените документи са в съответствие с Рамковото решение на Съвета на Европа за прилагане на принципа на взаимно признаване на съдебни решения по наказателни дела, с които се налагат наказания лишаване от свобода или мерки, включващи лишаване от свобода.

К.С.С. ще изтърпи в България присъдите си от 9 години и 3 месеца лишаване от свобода като от тях се приспадне времето, изтърпяно в затвор в Белгия. С оглед на криминалното минало на осъдения и многобройните му присъди в България и чужбина съдът определи първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието у нас.

Решението на съда подлежи на протест и обжалване в 14 дневен срок пред Апелативен съд – София.

1 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам