Софийският градски съд даде ход на делото за срутената сграда на ул. „Алабин”, която погреба две млади жени, съобщи БГНЕС. По време на заседанието съдът не счете, че има процесуални пречки, заради които да не започне съдебно производство.
5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 година. За смъртта на двете момичета - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, които загинаха под развалините, са обвинени четирима души. Това са собственикът на сградата Георги Кирчев, инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на „А3-Архитектура” и изпълнение, и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".

Повече от шест години след инцидента – през ноември 2012 година, Софийският градски съд (СГС) повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.
През май месец миналата година частично беше прекратено наказателното производство по случая и делото беше върнато на СГП за продължаване на процесуалните действия.

Както БЛИЦ писа, близкият до Иван Костов скандален бизнесмен Георги Кирчев, подсъдим за убийството на двете млади жени Петрина Христова и Деница Ченишева, които издъхнаха под отломките на рухналата кооперация на столичната улица "Алабин", е прилапал златен парцел срещу сградата на Министерство на земеделието и се готви да издигне многофункционална сграда. Новият терен е разположен на кръстовището на булевард "Христо Ботев" и улица "Позитано", в непосредствена близост до централата на Българската социалистическа партия.

Дни по-късно стана ясно, че фирмата на скандалния бизнесмен "Хрисома" има участие в построяването на грамадна офис сграда на булевард "България", която е в непосредствена близост до резиденция "Бояна".

В интервю за БЛИЦ пък адвокатът на майката на Петрина Емил Милев разкри, че виновниците за смъртта на двете момичета ще получат условни присъди