Един от най-верните другари на Иван Костов - Георги Кирчев, подсъдим за двойната смърт на младите момичета Петрина и Деница, е завзел част от най-апетитните имоти в София, вместо да е в затвора. Това установи разследване на БЛИЦ подкрепено със снимки.
Вчера медията ни разкри, че скандалният бизнесмен е прилапал златоносен терен до Министерство на земеделието, а днес стана ясно, че фирмата му "Хрисома" има участие в построяването на грамадна офис сграда на булевард "България", която е в непосредствена близост до резиденция "Бояна".


Цените на наемите в модерната кооперация са астрономически, благодарение на престижната й локация и свежия въздух от полите на Витоша

В политическите среди се твърди упорито, че Кирчев все още се разхожда на свобода благодарение на влиянието на Иван Костов в съдебната власт. 

Как иначе да си обясним, че разследването за сградата убиец на улица "Алабин" продължи цели 10 г. и може да се посочи като типичен пример за бавно правосъдие. По делото се смениха 5-има прокурори, един от тях дори го прекрати.
 
В сградата на булевард "България" наемите са изключително високи

През май т.г., обаче обвинителният акт най-после бе внесен в Софийския градски съд. Собственикът на "Хрисома" Георги Кирчев ще отговаря пред закона за причиняване смърт на повече от един човек поради незнание или немарливо изпълнение на работата. Ако бъде признат за виновен, може да прекара в килията 15 тежки години.

Кирчев обаче не само не усеща строгостта на закона, но и продължава да разширява короната си от парцели и терени.

Той си спечели симпатията на Командира още в края на 90-те години, когато го подслаждаше с щедри трапези в шикозната си кафе-сладкарница "Лаваца" на булевард "Витоша".
 


Очевидци твърдят пред БЛИЦ, че често са виждали Иван Костов и Цветан Василев да си хортуват на специално заредена маса в същото заведение.

Явно сбирките са били ползотворни, защото след тях започна финансовият възход на Командира, а благосъстоянието на Цветан Василев достигна до небесата.
 
Сградата на столичната улица "Алабин", под която на 19 септември 2006 г. издъхнаха Петрина и Деница

Домакинът им Кирчев от скромен съдържател на сладкарница, сега е мултимилионер.
 
Костов все още се изплъзва от правосъдието за мафиотската приватизация по време на премиерстването му

Възмездието обаче бавно, но сигурно достига безсрамниците.

Иван Костов от няколко години е политически труп, който все още се разлага в телевизионните студия.

Цветан Василев избяга в Белград, след като прокуратурата му повдигна обвинение за ръководене на организирана престъпна група.

Георги Кирчев се къпе в левове, долари и евро, но сега се гърчи на подсъдимата скамейка на Софийския градски съд.

Дано съсипаните от мъка майки на загиналите под руините на "Алабин" 39 Петрина и Деница да бъдат поне частично реабилитирани със справедливи наказания за виновниците. Същото се надяват и стотиците хиляди ужилени от финансовата пирамида КТБ.

Ивайло КРАЧУНОВ