Бандата на Наглите действала от 2007 до края на 2009 г., когато са арестувани 28 души по мащабното разследване за серия от отвличания, е на път да излезе предстрочно от затвора.

Сред жертвите на закоравелите престъпници са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето на разстреляния сикаджия Иво Марков­Джорджио, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.
 
7 години след ареста на бандата и 3 години след окончателните присъди Ивайло Евтимов­-Йожи и Любомир Димитров-­Гребеца са стопили присъдите си с труд и се превъзпитали. Администрацията на затвора ги предложила за условно предсрочно освобождаване, съобщава „24 часа”.

Така на практика половината от групата на Наглите вече е изтърпяла ефективното си наказание ­ 7 г. и половина след арестите и точно 3 г. след окончателните им присъди от ВКС. В затвора все още са другите двама ­ Прокопий Прокопиев­ - Поли Културиста и Даниел Димитров­ - Данчо Релето. За тях не са постъпвали предложения от администрацията на затвора за предсрочното им освобождаване. За Гребеца и Йожи обаче това е факт.
 
Любомир Димитров ­- Гребеца е подсъдим за две убийства, извършени през 2008 г. Юрист обяснява, че няма нищо странно в процедурата, която била по закон.

Ивайло Евтимов – ­Йожи, което бе осъден на 18 г. затвор. се трудел усърдо в затвора и за всеки 2 отработени дни му се зачитат 3 от присъдата. Към май 2 017 г. от 18­-те години са му останали 7 г., 1 м и 29 дни. Това е повече от 1/2 излежано в затвора, което пък е предпоставка да изтърпи наказанието си условно, но на свобода.

Това предложение направил началникът на Централния софийски затвор, а специална комисия е преценила, че Йожи се е превъзпитал и има положителна промяна в поведението му. Освен това активно се трудел, участвал в обучителни и спортни програми.