Илиян Парушев, по прякор Ушатия, е сред арестуваните заедно с новата наркобанда от ММА бойци, която бургаската полиция разби в началото на месеца при съвместна акция с ГДБОП, твърдят отлично информирани източници, цитирани от Флагман.бг. 24-годишният бургазлия е и ключов свидетел на защитата по делото за т. нар. „свински опашки” срещу Петър Низамов-Перата. Именно Ушатия пръв обяви, че не Перата е връзвал бежанците, а някой си Илиян от Поморие. 

Според източниците Ушатия е сред 10-те първоначално задържани при спецакцията. Парушев се вписва идеално в профила, който прокуратурата определи като характерен за новото ОПГ. Членовете на бандата са млади мъже на възраст от 19 до 25 години, които се занимават с бойни спортове. Ушатия тренира активно борба и ММА.


             Младият бургазлия тренира борба и ММА

Бургазлията обаче е освободен почти веднага без повдигнати обвинения. Възможно е срещу него да не са събрани достатъчно доказателства или пък е пропял срещу старите си дружки, коментират запознати. Без обвинения са пуснати още Станчо Христов и Николай Сребров. За най-младия от членовете на групировката – 19-годишния Радослав Пехливанов се знае, че е с мярка „парична гаранция”, тъй като е съдействал на полицията.

Припомняме, че Специализираната прокуратура вече повдигна обвинения за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотици, на Теодор Бангеев, Георги Карчев-Карчо, Илко Паскалев, Димитър Киров-Марангоза, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио. 


Парушев (крайният вдясно) позира заедно с Георги Карчев, Теодор Бангеев и Станчо Христов

На брифинг в София главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че бандата използвала брутални методи за налагане на монопол в определени райони. Част от членовете й се вдъхновявали от изключително жестоката международна криминална групировка MS 13.

Снимки: Флагман.бг