В САЩ 83-годишният Доналд Бенет, известен като "Скачащия бандит", беше задържан за обира на седем банки, съобщава New York Post.

Възрастният престъпник и съучастникът му Едуард Бинерт, на 55 години, бяха арестувани по обвинение във въоръжен банков обир в Илинойс. Бенет насочил пистолет към банков служител и го принудил да му даде 7 хиляди долара. В същото време лицето му било скрито от медицинска маска, а на главата имал кестенява перука.

Скоро стана ясно, че в продължение на шест месеца Бенет и Бинерт са извършили седем банкови обира в района на Чикаго, включително последния случай.

По-специално, на 25 август те заплашили служители с пистолет и взеха 31 хиляди долара от банка в село Oук Лоун. Според ФБР престъпниците са били заловени след последния обир, тъй като Бенет е наел колата, която е използвал при последния обир под истинското си име.

Бенет започва своята криминална кариера през 60-те години. След това ченгетата нарекли него и съучастника му „скачащите бандити“, тъй като Бенет имал навика да скача на банкови гишета по време на обири.

Той получава първата си 24-годишна присъда за въоръжен грабеж през 1967 г. Веднага след освобождаването си през 1989 г. той извършва поредица от нови престъпления, осъден е на 31 години затвор и е освободен през 2020 г. Бенет и Бинерт се запознават зад решетките през 2006 г. и очевидно оттогава са планирали нови престъпления.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук