Апелативният специализиран съд даде 30 минути срок, за да се осъществи връзка с изпълняващия длъжността кмет на столичния район „Младост“ Румен Русев. Това се случва в залата, където се гледа делото за временно отстраняване от длъжност на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Целта е да се установи дали има издадена заповед за прекратяване на трудовите правоотношения на Биляна Петрова като зам.-кмет на района, защото тя твърди, че на 5 юни е Русев е подписал такъв документ, но тя не е уведомена, уточнява в. Труд.

Представителят на спецпрокуратурата заяви, че такава заповед няма отношение към сегашното дело, защото тя би влязла в сила само, ако е връчена лично на Петрова, но тя е в следствения арест. Въпреки това съдиите решиха да потърсят връзка с ръководителя на район Младост Румен Русев.

Иванчева и Петрова отново се опитаха да правят провокации в залата. Арестуваните за получаване на подкуп в особено големи размери започнаха с оплакванията.

Иванчева и заместничката й пак "видяха" конспирации срещу тях 

Иванчева каза, че 70% от таваните в ареста текат и било много влажно. Охраната й давала специален мехлем за пъпките, които получила заради мръсотията. Мехлемът бил препоръчан от лекар, но Иванчева каза, че не никой не я е преглеждал.

„Няма дюшеци, навсякъде смрад”, викна Иванчева.

Биляна Петрова обяви, че днес от сутринта е държана без храна и вода, а „дебел охранител“ й казал, че „това не е лунапарк”. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!