Родилката, която уби бебето си, защото било уродливо, избяга. 33-годишната Невена Тенева събра багажа си и забегна да живее в Димитровград. Жената е сменила телефона и самоличността си пред новото обкръжение и е започнала нов живот. За скандалната промяна алармира кметът на димитровградското селце  Сталево Пею Колев, съобщава „България днес”.
Именно селският управник подаде сигнал до полицията, че Невена вече не била бременна, но бебе така и не се появявало в дома й.

Скандалната майка завърза пеленачето в чувал и го захвърли в плевня през февруари. Жената родила момиченцето сама в порутената къща на родителите й в края на селото. В стаята били двете й деца, които по думите й не разбирали нищо, защото било късно през нощта и те спели.

„Никой нищо не знае вече за нея. Остави родителите си тук и изчезна в Димитровград. Там си е намерила работа и явно не иска да се знае коя е”, обясни Колев.

По-бруталното в случая е, че повече от девет месеца след бруталното убийство Невена е на свобода с най-леката мярка за неотклонение „подписка”. Въпреки че е отнела живота на собствената си рожба, скандалната майка ходи свободно до магазина, в автобуса, на пазара сред хората. Няма и помен дори от дело за убийство срещу Невена, гневят се нейни съседи.

„Явно няма справедливост в тази държава. Не може да убиеш бебе и вече близо година да няма възмездие. Може би затова Невена е избягала в града, тук мненията и коментарите за нея и постъпката й няма как да са приятни. Хората обвиняват и майка й, няма как едно дете да е такова, ако не си го възпитал и отгледал по този начин”, разказа още Пею Колев.
 
След като мрачната истина за убийството излезе наяве, Невена разказа, че бебето не изплакало, изглеждало й уродливо и в селото щели да й се смеят. Затова го изхвърлила навън в студа и то починало. Не потърсила лекарска помощ нито по време на бременността, нито при раждането, защото се страхувала, че нещо с детето не е наред.