Двама тийнейджъри, които пребиха бездомник до смърт, защото "било забавно", получиха доживотна присъда. 21-годишният румънец Разван Сърбу умря, след като Чарли Уайт, Алекс Макдоналд и още един нападател разбиха черепа, лицето и ребрата му с месомелачка в Кент, Англия. Това предаде в."Метро".
Тялото на Сърбу бе открито от кучета в гората край пещерния хълм в Мейдстоун на 7 май миналата година, близо до палатката, в която живеел.

Невропатолог, който изследвал мозъка на загиналия, заяви, че той можел да остане жив само 30 минути след бруталната атака. 
 


Чарли Уайт

Кръвта, намерена на качулката на сива палто, иззето от каравана, където Алекс бе арестуван, съвпада с днк-то на Сърбу. Детективите открили разговор между Алекс и Чарли, където първият казал, че продължил да налага жертвата в лицето, защото "мислел, че е смешно". И двама нападатели отрекоха убийството, но бяха обявени за виновни от съдиите.
 


Алекс Макдоналд

След като осъдили Алекс, той станал агресивен и атакувал пристанищните полицаи, опитващи да го вкарат в килиите, като дори бутна един офицер на земята.

Превод: БЛИЦ
 


Жертвата Разван Сърбу