Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се е състояла днес в няколко квартала на Русе. Това съобщиха от ОД на МВР в града.

Проверени са повече от 100 моторни превозни средства и над 200 души. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 22 акта и глоби по фиш.

Образувани са преписки заради открит тютюн без акцизен бандерол и за цигари без платен акциз. Проверени са близо 40 имота, като са задържани петима души, съпричастни към извършени две кражби от вили и откраднати от апартамент златни накити. Разследват се и два случая на незаконна сеч и съхранение на дървен материал.

Съвместно с представители на общинския отдел "Незаконно строителство" и на Регионалната инспекция по околната среда и водите е проверена автокъща в кв. "Трите гълъба". За нередности относно строителството на обекта и извършваната от него търговска дейност са издадени предписания и са предприети необходимите административни действия.

От полицията съобщиха, че са проверени около 30 обекта - хотели, мотели, хостели и други места за настаняване, за които има данни, че пребивават хора, които проституират, и такива, които употребяват и разпространяват наркотици.

В едно от местата е открито непълнолетно момиче, регистрирано с чужд документ за самоличност. Два от проверените обекти за настаняване не са имали валидни документи за извършваната от тях търговска и туристическа дейност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!