Специализирана полицейска операция, проведена вчера под надзора на Окръжна прокуратура – Видин, в село Черно поле, община Ружинци, съобщиха от ОДМВР – Видин.

Образувани са четири досъдебни производства и една преписка; задържани петима местни жители; съставени 18 акта за установени административни нарушения.

В специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена под надзора на прокуратурата, участваха служители от ОДМВР - Видин и РУ - Белоградчик, и пет екипа от Зонално жандармерийско управление-Монтана.

По време на акцията, при проверки на четири адреса в селото полицаите констатираха неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случаите са образувани четири досъдебни производства.

В РУ - Белоградчик е заведена и една преписка за извършена кражба на вещи от частен имот. Полицейски служители установиха откраднатото в дома на криминално проявен и осъждан мъж от селото. В хода на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, са задържани петима местни жители.

Два контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на Черно поле, униформените служители провериха 74 моторни превозни средства и 139 лица (10 от тях - криминален контингент).

За констатираните нарушения, през вчерашния ден в селото, полицаите съставиха общо 18 акта – по Закона за българските лични документи, Закона за гражданската регистрация и Закона за движението по пътищата, и връчиха пет електронни фиша.

Съставен е и акт на водач, засечен да шофира след употреба на алкохол – дрегерът отчел 0.88 промила.