Три пистолета са намерени на бул. 3-ти март в Ботевград, където тази нощ бе убит избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов по време на изслушване в парламента. 

Стана ясно къде може би се е криел Пелов след бягството от пандиза и как е издебнал Марио (СНИМКИ) 


Маринов бе извикан в НС по искане на БСП, след като Пелов бе застрелян снощи от Марио Панчев.

Предполага се, че Пелов се е предвижил по коритото на реката. Другият участник в престрелката Марио Панчев живее в близост до мястото на инцидента. Намерени са три огнестрелни оръжия.

„Сигналът за стрелбата е получен в оперативния дежурен център в 23:02 на 5 юни (вчера). Анонимно лице е казало, че мъж на 39 години от Ботевград е прострелян и се транспортиран към болницата. Мястото е посетено от разследващи, като е установено, че има труп на друг мъж с огнестрелни рани”, каза Младен Маринов, цитиран от в. Труд

Той добави, че след вземане на отпечатъци е установено, че застреляният е Владимир Пелов Стефанов, издирван след дръзкото си бягство от затвора в София. В тялото на Пелов има три огнестрелни рани – две в десния крак и една в главата.

Анонимен бивш затворник: Пелов е издебнал Панчев, за да му отмъсти за голямо предателство! 

„Пострадалото лице, за което е получена предварителната информация в сигнала, е с две огнестрелни рани в областта на корема. Извършена му е операция и се намира в реанимацията на Пирогов”, каза още Маринов.

Присъствието на жандармерията в Ботевград главсекът на вътрешното ведомство обясни с факта, че след стрелбата е възникнало напрежение и е имало опасност от разправа между хората, които били притеснени от случващото се. Имало много слухове за това какво се е случило, които подклаждали напрежението.

„Взети са натривки от лицето, настанено в Пирогов. Взети са и показания от живущи в близост до местопрестъплението. Има досъдебно производство. На място бе изпратен шефът на Главна дирекция „Национална полиция”. Там е бил и окръжният прокурор на София. Продължават оперативно издирвателните мероприятия на територията на Ботевград”, обясни Маринов. 

И добави: „По отношение на сигналите за местонахождението на Пелов, Оперативния щаб, който действа и в момента, е проверявал тези сигнали с всички възможни способи на закона. На 2 юни имаше акция в Ботевград. Бяха изпратени спецчасти, които провериха сграда, но лицето не беше установено там. Така че всички сигнали са проверявани“.

Междувременно стана ясно, че Пелов и Панчев са се гърмели с пистолети „Валтер”,“Макаров” и ТТ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!