Мястото на снощната престрелка в центъра на Ботевград вече е разчистено, съобщава “Труд”. Полицейските ленти са махнати, обърнати са кошчетата за боклук, останали са само чифт гумени ръкавици от огледа на полицията.

Наоколо няма жилищни сгради, а спалните на най-близките не гледат в тази посока и затова няма преки свидетели на инцидента.

Хората в Ботевград коментират престрелката по кафенетата в центъра на града. Говори се за стара вражда между Марио Панчев и Владимир Пелов, когато Марио е бил около 20-годишен, а Пелов посягал на приятелката му. Не това обаче според хората е причината за снощната стрелба. Дълги години след това двамата са били приятели.
 

 

 Припомняме, че сигнал за стрелбата в Ботевград бе подаден в полицията малко след 23 часа на 5 юни. На място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани е откаран в "Пирогов". Участниците в престрелката са били двама. Това са били Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия.  Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2 юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит. Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!