Полицията издирва Борис Ангелов Иванов. Той излежавал присъда в общежитие от открит тип към затвора в Ловеч и избягал от млекопреработвателен цех, където работел.

 Сигнал за бягството му подал служител в мандрата. Органите на реда започнаха издирването му и призоваха хората, ако имат информация за него, да подават сигнали при гарантирана анонимност.

Както БЛИЦ писа 48-годишният Борис Иванов излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби, постановена през 2011 година. В началото на месеца е преместен в общежитие от отворен тип, тъй като излежал 7 години от присъдата си. През деня чистел в млекопреработвателен цех извън затвора. Около 10:30 часа в четвъртък служител от фирмата съобщил за липсата му.

Стоян Христов - охранител на обекта, откъдето е избягал затворникът и където се помещават няколко предприятия и работят общо петима затворници, разказа, че Иванов бил от два дни там, съобщава Нова телевизия. "Той от два дни бил тука, а другите момчета си работят редовно, няма никакъв проблем с тях. Гледам го като излиза с чанта - не го познавам, но се усъмних и го питам "Къде отиваш, бе, човек?" "Да оставя тази чанта в една кола". По думите на Христов Иванов прескочил  оградата "като сърна", а "неговите хора" - другите четирима затворници, се развикали и опитали да го хванат, не успели, той се мушнал в гората.

Извънредно! Ето го духналия затворник (СНИМКИ)

Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов обясни, че Иванов бил преместен в началото на месеца в общежитие от отворен тип, защото излежал повече от половината си присъда, като това се е случило в пълно съответствие с нормативните изисквания. Проданов подчерта не става дума за бягство от затвора, а за отклоняване от външен работен обект на лишен от свобода.
 

 

Борис Ангелов Иванов
МВР

 

Полицията започна издирването на избягалия Борис Иванов. Той е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татус – червена целувка.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат,  да сигнализират на тел. 112 или в поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.