Задържаният по подозрение за тероризъм на гарата в Марсилия българин е издирван с червена бюлетина на Интерпол заради опит за убийство след скандал за 50 лева. 

Борис Станев получава 6-годишна присъда, след като прострелва в главата съгражданина си Петко Петков. Спорът бил заради жалба в полицията, след като Борис му продал дефектна платка за компютър за 50 лв. 

На процеса извършителят не показва разкаяние, но като инвалид по болест и с чисто съдебно минало получава три години условно. Предварително обвиняемият е следвал своята цел доста време, докато успее да го доближи и осъществи намеренията. Поради негодния изстрел не е успял да ги осъществи докрай, обясни Михаил Робев, адвокат на Петко Петков, цитиран от bTV.

Кольо Стойков, служебен защитник на Борис Станев, заяви, че поведението на Станев е било много странно и малко арогантно. След обжалване Борис е осъден на 6 години ефективно. Присъдата е произнесена задочно, тъй като не може да бъде открит. 

От 2012 г. е обявен за международно издирване, за да излежи наказанието си. В неизвестост е до събота, когато е арестуван във Франция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!