След стрелбата на детска площадка в София в квартал „Студентски град“ живеещите в района и собственици на обекти са в готовност за протест.

Сигналите за подобни инциденти в последните месеци са много. Хората настояват за засилен контрол.

Последният инцидент е от събота вечерта. Мъж е пострадал след забележка към две жени. Удрян е с дръжката на пистолет и с юмруци от двама мъже, които били повикани от жените. Единият произвел изстрели.

"Показвам се да видя откъде идват шумовете, точно в този момент виждам там как пистолет е насочил единият от двамата мъже, няма и 10-15 см. В тоя момент аз чувам изстрелите и от там само се изкрещях: "Какво правите, ще убиете човека", но силно изкрещях, което до някаква степен ги изплаши и те избягаха", разказа пред bTV мъжът, притекъл се на помощ на пребития човек. "Притекох се насам, той вече беше на земята и целият беше в кръв", добави той.

Пострадалият е прегледан в болница, освободен е за домашно лечение с порезни рани на главата и охлузвания по тялото.

Задържаните мъже са софиянец на 19 г. и 36-годишен от с. Лехчево, и двамата са криминално проявени.

"Преди два дни - в петък, е имало побой над момче. Сутринта рано двама мъже са нападнали. Тук говорим не за местни хора от квартала, а за сводници и проститутки, които са се населили последните две години и тероризират обществото", разкри мъж от квартала. 

„Район „Студентски“, както всички райони, поддържат т. нар. Районни съвети за сигурност, които работят 24 часа. Там не са постъпвали сигнали. Доколкото имаме сигнали от граждани, те касаят шум от строителни обекти“, коментира районният кмет Петко Горанов.

Той обеща да съдейства за засилено полицейско присъствие в конфликтните зони на квартала.