Никой от хората, които са били с несебърския бос Димитър Желязков – Очите, не е стрелял на 8 юни в Слънчев бряг, каза прокурор Кремена Стефанова в съда. Тя се позова на свидетелски показания на група норвежки граждани, които са били в заведението по време на престрелката.
От разказа на чужденците станало ясно, че нито несебърският бос, нито хората му са носели в себе си оръжие. С пистолет е бил само един мъж – Любомир Георгиев, който обаче въобще не влязъл в заведението и е останал последен, съобщава gramofona.com.

Норвежците разказали още, че първоначално в заведението се е говорило на висок тон, след което са се чули изстрели.
„От показанията не се казва кой първи е стрелял“, подчерта прокурор Стефанова. Тя допълни, че на този етап няма никакви доказателства, които да показват, че Димитър Желязков е ударил някого в заведението.

Прокурорът ясно подчерта, че до момента никой от групата на Славов не си е извадил медицинско. От държавното обвинение обясниха още, че пълнителят на пистолета на Тодор Славов е за 14 патрона. След обиска на оръжието, в пълнителя останали само 3 броя патрони и 1 в цевта.

„Има следи от куршуми само по стените. Там са били хората на Димитър Желязков. Изстрелите не са били от тях, а от Тодор Славов към групата на несебърски бос. Той, Димитър Желязков и убитият му гард Алексиев са били много близо един до друг, а експертизата е показала, че Алексиев е убит в гърба“, каза още прокурор Стефанова.

Тя отбеляза още, че управителят на заведението “4 You” Николай Иванов е оставил записите от камерите в квартирата си, но по-късно някой ги е взел.

Междувременно защитата на Славов заяви, че камери в заведението вътре не е имало. Имало е само в кухнята, за да се следи да не се краде.

Адвокатите на обвиняемия са категорични, че по делото трябва да се съберат допълнителни доказателства. Те продължават да твърдят, че Тодор Славов е започнал да стреля едва, когато престрелката вече е била започнала. За пореден път те обясниха, че Тодор сам се е предал и е обявил, че е стрелял, а всички останали са избягали.

Защитата на Славов е научила още, че групата на Желязков три пъти е отлагала влизането си в заведението. Апелативният съд остави в ареста обвинения за убийството на Александър Алексиев – Тодор Славов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ