Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство Петър Низамов, на 31 г., за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
На 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград се провеждаше протест, в който се включиха около 5 000 души. При достигане на участък с кръгово движение в града, където протестиращите бяха спрени от троен кордон от полиция и жандармерия, възникна конфликт между двете страни, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон.

След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на телевизия bTV, с когото не се познавали, припомнят инцидента от прокуратурата. По данни на държавното обвинение Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал.

Това било извършено пред много хора, след намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен. Обвиняемият Петър Низамов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград продължават действията по разследването.