В момента се извършват операции на четирима от пострадалите при трагичния инцидент в с. Осиково. Това съобщи д-р Евгени Узунов, дежурен в реанимацията на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов”. Не се уточнвява, обаче, кои четирима от петимата претърпяват оперативна интервенция.
БЛИЦ припомня, че кървава драма потресе жителите на гоцеделчевското село Осиково тази нощ. 29-годишният Манчо Панюков затри семейството си, подпали къщата и избяга, полицията го издирва сега. Снощи около 21 Манчо Панюков взел децата си /две момчета, на 5 и 8 години/ от интернет клуба и пред очите на минувачите ги заклал с нож, съобщават подробности от полицията. Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си без брак, подпалил я и изчезнал. В дома на тъста му, където семейството живеело, повиканите на тел. 112 спасители открили майката Биляна Панюкова, на 28 години, обгоряла в пламъците. Биляна Панюкова е жива, но със 60% изгаряния и е на апаратно дишане в "Пирогов". Още четирима души са пострадали в пожара - Малин Караилиев , на 59 г. – с 22% изгаряния, Емилия Дегьова, на 47 г. – с 21%, Анифе Велева, на 51 г. - 21%, Мурад Парагонов, на 55 г. - 35%.Всички са настанени в центъра по изгаряния в "Пирогов".
Панюков избягал и се издирва от полицията, предполага се, че е въоръжен, съобщиха от МВР. Той е родом от съседното село Скребетно, българо-мохамеданин. Според негови близки напоследък той бил напълно отчаян от живота, имал дългове и много конфликти с родителите на съпругата си, при която живеели.
Панюков е обявен за общодържавно издирване. От снощи той се издирва от полицаите в Гоце Делчев. Днес към тях се присъединяват и колегите им от Благоевград. В региона се проверява всички автомобили. Има вероятност той да се укрива в гората в региона. Предполага се, че Панюков е въоръжен. Той е регистриран в полицията за кражби и нанасяне на средна телесна повреда. /БЛИЦ