Продължава издирването на още един предполагаем участник в групата на Митьо Очите. Вече шести ден няма следа от Пейо Янков - общинският съветник от Несебър, издигнат от коалиция „Сила”.

Издирваният общински съветник е син на разстреляния преди години местен политик и бизнесмен Димитър Янков.

По непотвърдена информация Янков е на почивка в чужбина и се очаква сам да се предаде.

Бенчо Бенчев е съдружник с Георги Дросев в охранителната компания „Аркус”, където Митьо Очите е назначен за консултант.

В една от автокъщите му той обяснява, че познава Бенчо Бенчев от 30 години.

Дросев и Бенчев се сдобиват с акции на охранителната компания и стават съдружници в „Аркус Секюрити” след смъртта на Александър Алексиев, който бе разстрелян преди 2 години пред ресторант в Слънчев бряг.

„Предложиха ми, придобих ги. Интересна ми е тази работа, смятам занапред да се занимавам”, заявява Дросев и признава, че познава Димитър Желязков.

Според източници неофициален партньор на Дросев е един от задържаните преди дни - Радослав Николов – Рачо.

„Имам две кафемашини от него”, признава Дросев.

Друг задържан в зрелищната акция в Бургас и региона е Йордан Въчев, известен край морето като Данчо Ларша. Той се свързван с войната на траурните агенции в Бургас.

„Моят „Мерцедес”, който трябваше да става катафалка, го запалиха, запалиха и на колежката Стефка Димитрова. Едва ли има човек, който да не се страхува”, заявява Румяна Черкезова, собственик на траурна агенция.

Сред задържаните е и Иван Пишиев, срещу когото има редица сигнали за побои и поръчкови палежи на катафалки. Той е и сред най-близките приятели на Данчо Ларша.

„Аз съм живяла с Иван Пишиев. Всички се страхуваха от Иван , той не можеше да овладее гнева си. Аз имам подадена жалба срещу него, той ме биеше, той ме тормозеше”, разказва Радина Мъглова.

„Започва да ме бие по коленете, главата, само лицето не ми удря, удря ме по врата. Аз карам на първа, на втора, колите хвърчат. Рева, пищя, блъскам по волана от болки. Просто хората си подминават и никой не ми обръща внимание”, разказва Румяна Черкезова.


Източник: Нова телевизия

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!