Георги Илиев, Антон Динев, Йордан Стойков и Минчо Минчев - това са имената на поредната серия обвиняеми като наркобанда в Бургас, които Специализираният наказателен съд (СНС) е оставил в ареста миналата седмица, съобщава „Флагман“.
 
Делото по мерките за неотклонение се оказа „засекретено“, тъй като никой от прокуратурата и съда не съобщи за него вероятно заради все още отпускарското настроение, а и поради факта, че то е било на празничния 6 септември.
 
Вместо това два дни по-късно информация излезе от Министерството на вътрешните работи.
 
МВР с подробности за разбитата наркобанда на страховития бургаски кримигерой: 12 арестувани, купища пари и дрога (СНИМКИ)

Задържани са били 12 души. Акцията бе в началото на миналата седмица. Обвинения са повдигнати обаче на четирима.
 
Както БЛИЦ съобщи, ръководител на групата за разпространение на дрога е 37-годишният Георги Илиев, според държавното обвинение.
 
Най-възрастният в бандата е Антон Динев на 39 г. Най-младият е на 22 г. и това е Минчо Минчев. Четвъртият обвиняем – Йордан Стойков, е на 28.
 
Спецсъдът е оставил и четиримата в ареста. Жалба срещу определението вече е постъпила от „ветерана“ Антон Динев. Вероятно такива ще има и от останалите участници.
 
Окончателно решение – дали да останат в ареста обвиняемите, трябва да вземе Апелативният специализиран наказателен съд в четвъртък.
 
Според обвинението, групата е действала от началото на 2018 г. на територията на град Бургас.
 
Иззети са били около 1 кг различни видове наркотични вещества - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано помещение в къща.
 
При претърсванията са иззети още газово оръжие, ножове, палки. А в дома на лидера е открита парична сума в размер на 15 490 лв.
 
Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи – заплахи и побои, при осъществяване на престъпната дейност, съобщи още МВР.