Двама перничани на по 36 години са задържани при акцията на служители от сектор „Престъпления свързани с МПС” в СДВР и отряд „Кобра”. Операцията е реализирана след организирано наблюдение на действията на двама бандити -  П.П., криминално проявен за престъпления, свързани с МПС и кражби, и неговия връстник Г.П., съобщиха от пресцентъра на СДВР.
Снощи, около полунощ,  мъжете били забелязани да спират с лек автомобил „Ауди А3” на паркинг в ж.к. „Студентски град”. Двамата приближили паркиран автомобил от същата марка, но по-нов модел, отключили го и потеглили с двете коли в посока Перник.

С цел задържането на Г.П. и П.П. непосредствено след кражбата, в полицейската операция били включени и служители от сектор „Кобра”- СДВР. При опит да бъдат спрени, перничаните не се подчинили и ударили един от служебните автомобили. След кратко преследване бегълците били задържани в района на кв.„Княжево”. 

По случая е образувано досъдебно производство. Следствените действия и документирането на цялостната престъпна дейност на двамата мъже продължават под надзора на Софийска районна прокуратура.