Ямболската прокуратура е сезирана по сигнал, че в местната езикова гимназия, с прикрит смартфон в мъжката тоалетна, са правени записи.

Според неофициална информация, ученик е забелязал устройството, а после е установено, че то принадлежи на преподавател.

Последваха реакции от страна на ученици, родители, близки и граждани в социалните мрежи. От учебното заведение обявиха, че с изявление по казуса ще излезе етичната комисия на гимназията, която ще заседава утре, след учебните часове.

 

По разпореждане на Районната прокуратура в Ямбол, служители на полицията извършват проверка по случая. 

По данни на "Флагман", въпросният учител се казва Иван Л. Той работел в най-елитното училище в града едва от няколко месеца – назначен бил с временен договор.

Колегите му го описват като много съвестен и отдаден на работата преподавател. И много строг. Голяма част от учителите са убедени, че той е станал жертва на постановка от учениците си, които много-много не го харесвали, защото смятали, че изисквал ненужно много.

Учениците обаче са на друго мнение.

В социалните мрежи те разказват и за деня, в който са го спипали с телефона.

Ето какво пишат учениците:

"Аз съм от класа на ученика на когото му се случи тая отвратителна случка. Учителят беше вкаран в класната стая при нас по време на часа, лично призна за поставянето на телефона в коша макар и да не призна истинската причина. Отключи телефона си със собственият си пръстов отпечатък, а за протокола това дори не беше личният му телефон, а втори с който очевидно разполагаше заради тези си цели."

"По време на часа въпросното момче отиде до тоалетната и се върна заедно с учителя в стаята държейки телефона и обяснявайки ни, че клипа, който е заснет е дълъг 11 минути, т.е. - снимал е цялото междучасие. По време на заснемането му господинът е стоял пред тоалетната говорейки по личният си телефон.

Момчето намира телефона, който снима в кошчето в кабинката, завит в черна торба и направена дупка за камерата, която да може да снима. Обяснение и причина за заснемане получихме от учителя, която е неадекватна, а телефона беше предаден на директорката. Класът ни беше в дирекцията, за да обоснови гледната си точка и да изслуша виновния."

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук