51-годишният Бисер Борисов, който на Коледа преби до смърт приятелка в карловското  село Ведраре, застана пред съда. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт в следствие на побой. Жертвата – 48-годишната Анелия е починала три дни след нанасянето на жестоките удари. Мотивът – скандал след солидна почерпка с алкохол, пише .

Бисер и Анелия са се запознали през 2018 година, когато са работели в Чехия. По онова време и двамата са били семейни, като още в чужбина са уведомили близките си за връзката им.

Кървав ужас край Пловдив! Гурбетчия уби любовницата си, след това я снима и се похвали на близки!

Вече в България се разделили, като Бисер разказал на приятелите си, че Анелия има проблеми с алкохола. 48-годишната жена не спирала да търси Борисов и така през лятото на 2020 година двамата отишли да берат рози в района на Карлово.

Установили се на квартира във Ведраре. Медията ни научи, че всекидневно двамата са употребявали алкохол в големи количества. Почти всеки ден се е стигало до скандали, ескалиращи в побой. Бисер налагал Анелия, а последната нито веднъж не е подавала сигнал за домашното насилие. Криела е синините и раните си от близки и приятели.

На 25 декември 2020 година Анелия и Бисер били в жилището във Ведраре. Борисов излязъл за известно време, а когато се върнал намерил жената пияна. Мъжът започнал да й нанася юмруци и шамари в областта на главата и по цялото тяло.

В един момент видял, че жената е изпаднала в безпомощно състояние, съблякъл я чисто гола,  сложил я на леглото и я завил с одеяло. Направил снимка и клип на пострадалата и ги изпратил на свои близки.

Три дни Анелия била в безсъзнание. На 27 декември Бисер се обадил на тел. 112. Пристигналите на място лекарски и полицейски екипи установили, че жената била в безсъзнание.

Пострадалата била откарана в болница в Пловдив, където въпреки проведеното лечение починала от нараняванията си на 16 януари. Според заключението на съдебномедицинската експертиза, черепно-мозъчната травма е причината за смъртта на Анелия.

Днес Борисов застана за първи път пред магистратите. Ход на разпоредителното заседание обаче не бе дадено, а причината – липса на съдебен заседател.

Така Бисер отново ще застане пред съда в края на ноември. Тогава ще стане ясно дали ще признае вина или ще поиска да бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.