Таксиметровият шофьор, който бе отвлечен от избягал затворник в Силистра, разказа за ужаса, който е преживял. Румен Костадинов се озовал случайно на мястото, където се намирал и Димитър Братанов – Кокала и за няколко минути бил държан на мушка.
Ето какво си спомня Румен Костадинов, цитиран от silistra-sega.eu:
 

„Оставих една клиентка до Бърза помощ и видях отсреща, че бяга едно лице, което го преследват полицаите. Чух изстрел и тогаз спрях колата и викам- мислех да обърна и да отида да видя за какво става въпрос. През това време се качи едно момче, насочи пистолет и каза карай. Аз тръгнах и двете патрулни коли тръгнаха след мене и дори аз го питам в каква посока да караме и той каза карай по пътя за Айдемир и тръгнахме. И точно на кръстовището до OMV приказвахме и аз го убедих да не ходим до Айдемир, а тука някъде в уличките да спрем и да слезе – през това време той се съгласи и завих по “Велико Търново” до “Жоан”-а нагоре и на първата уличка едната патрулка мина пред мене, другата зад мене – и викам ей тука първата уличка спирам – ти скачай. Тогава спрях изведнъж – той скочи. След като тръгнах пак чух някакъв изстрел и това беше. Не съм се уплашил запазих самообладание – взех да говоря с него, да го успокоя, защото видях, че беше нервен да не стане някаква ексцесия.“
 
Димитър Братанов – Кокала устрои вчера истински екшън по време на гонка с полицията. Той избягал, докато го превеждали от варнеския затвор. Щом видял, че полицаи са по петите му, Кокала първо опитал да отвлече такси, а след това се барикадирал и отказал да излезе. Накрая бе арестуван, цялата акция по чудо се размина без жертви.