Възрастна сандачанка изпадна в истински шок, след като разбра в каква подла схема е попаднала вчера. Телефонен измамник се свързал със 79-годишната жена в ранния следобед, представяйки се за "инспектор Петров" от полицейското управление, който я моли за съдействие в залавянето на телефонни терористи. Инспекторът поискал 1600 лева.
За да е конспирацията пълна, той помолил бабата да сложи парите в един плик, да го надпише, за да знаят как да й ги върнат от полицията после и да остави плика до кофата за боклук пред къщата й. Жената направила всичко според указанията, и когато оставила плика с парите, скрити за "черни дни", инспекторът дал нареждане "Бягай, че те идват и ще се стреля". Жената бързо се прибрала и така не видяла кой е прибрал нейното пликче. По-късно, когато се свързала с близките си, измамата била разкрита, пише struma.com.

По същата схема бе измамена вчера и благоевградчанка, която, за да помогне на "полицаите" се облякла, излязла от дома си и изтеглила пари от банката.

За пореден път от полицията предупреждават: Бъдете внимателни, предупредете възрастните си роднини, да не дават пари на никого по телефона. Забелязва се активизиране на телефонните терористи, които освен схемата с помощ на полицията, започнаха и да се правят на полицейски шефове, които търсят преводачи, за това ви съобщихме миналата седмица.

В капана на такива терористи попаднаха и сериозни хора от областта. Жена от Банско преведе парите, и се яви в местното полицейско управление, за да работи като "преводач".