Митьо Очите е ченге под прикритие на високо ниво. Подземният бос е бил вербуван за ухо на полицаите, докато търкал наровете в затвора още през 2007 година, твърди в. "Уикенд", като се позовава на отлично информиран източник. 

Димитър Желязков продължавал да снася информация за бандити по Черноморието, срещу което си осигурявал мощен чадър и собственото си спокойствие.

Несебърският бос обещал на ченгетата, че през новия сезон няма да има проблеми в курорта. Той вече отново се чувствал господар в района, който бил разчистил от врагове и конкуренти. Веднага след престрелката в Слънчака, в която босът беше тежко ранен, разследващи бяха категорични, че и Желязков ще се сдобие с обвинение за екшъна, но това така и не се случи.

Според думите на прокурорите тогава престрелката била резултат от спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. 

Следователят от Несебър Иван Христов, който беше разпънал чадър над Желязков и хората му, беше уволнен и се сдоби с обвинение за злоупотреба със служебно положение, но Очите излезе от екшъна още по-наперен и е напът да се сдобие с чисто съдебно минало, за което е подал молба. Той не е единственият кримигерой, който пее на ченгетата. 

Мутри се натискали да стават агенти на полицията и спецслжубите, защото така успявали да избегнат правосъдие за тежки престъпления.