Над един килограм наркотик е открит и иззет в хода на специализирана операция на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали в понеделник. Полицейски служители са извършили претърсване в две жилища, собственост на 51-годишен кърджалиец.

От единия апартамент са били иззети 1040 грама суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана, от втория апартамент – около 2 грама от същия наркотик.

Притежателят на дрогата е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за производство, преработка и държане на високорисково наркотично вещество. Работата по случая продължават сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ и разследващ полицай.

Заловеният с наркотици мъж е известен жител на Кърджали, съобщава 24rodopi.com. Обиск е извършен на адрес на улица в центъра на града. 

„Нeмалко хора се замислят дали да не пробват да отглеждат канабис на терасата си или в избата, дори го изричат на глас. Дали е възможно? Да, възможно е, но не го правете защото рано или късно криминалистите ще научат и ще дойдат. Това се случи с доктора“, споделя местен жител, запознат със случая. 

Медикът превърнал мазето си в наркооранжерия. Помещението било оборудвано с кварцови лампи и вентилация. Високите сметки на ток в „лабораторията за отглеждане на растения“ насочили полицаите към този обект, твърди източникът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук