Голямо количество незаконни цигари са намерени и иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Силистра.

Полицейските действия, в които са участвали и служители на Районно управление-Дулово, са стартирали в сутрешните часове на 24 януари. Около 09:00 часа по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово бил спрян лек автомобил, шофиран от 53-годишен мъж.

При извършената проверка в колата били открити 60 000 къса цигари без акцизен бандерол. Последвали процесуално-следствени действия на полицейските служители в областния град, в хода на които в лек автомобил били намерени други 260 къса нелегални цигари.

Като съпричастен по случая бил установен 36-годишен мъж, който е задържан за срок до 24 часа. С прокурорско постановление от днес срокът на първоначалното задържане на 53-годишния мъж, който е известен на полицията, включително и осъждан за подобна дейност, е продължен до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени материали за искане на постоянна мярка „Задържане под стража“. Под ръководството на Районна прокуратура-Силистра разследването на случая продължава и образувано е досъдебно производство.