Пловдивски полицаи направиха показно как не бива да се паркира на улица, на която има редица училища и гимназии. Свидетели хвана в крачка двамата униформени, които са се наредили на опашка за закуски. В същото време колата им е спряна на метър от пешеходна пътека и след знак, забраняващ спирането и престоя, пише trafficnews.

Така паркирана колата, тя създава и опасност за преминаването на пешеходците, тъй като намалява видимостта им. Улицата е „Богомил”, точно зад стадион „Христо Ботев”. Там са разположени, както начални, така и средни училища.

От MВР разпоредиха проверка на случая,  а ето и констатацията им:

„Неправилно паркирания полицейски автомобил на ул.“Богомил“ в зоната на действие на пътен знак „В 27“ е управляван от полицейски служител на сектор „Общинска полиция - Пловдив“.

В тази връзка на целия личен състав на сектор „Общинска полиция-Пловдив“, му е обърнато внимание при управлението на служебните автомобили стриктно да спазват изискванията на ЗДвП и ППЗДвП.

Спрямо водача на заснетия в нарушение на ЗДвП патрулен автомобил, са предприети мерки по налагане на наказание по дисциплинарен и административен ред”.