Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик проведоха полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици.

Действията им са подпомогнати от колегите им от полицейския участък в Лесичово. В хода на спецоперацията са извършени обиски и претърсвания на апартамент и две къщи в Пазарджик и пазарджишкото село Калугерово. И трите адреса са обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на село Калугерово.

Той е познат на органите на реда, криминално проявен. И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана. Те са оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и  разсаждане. 
Криминалистите от РУ-Пазарджик са установили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие.

Те представляват близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това в апартамента обитаван от мъжа в Пазарджик са открити още около 1.9 килограма суха марихуана подготвена за пакетиране. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук