Голямо количество дизелово гориво е иззето при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съобщават от Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Открити са 9400 литра дизел без документи.
 
На 14 март е направена проверка на бивш стопански двор в Индустриалната зона на Велинград. Имотът е стопанисван от едноличен търговец, представляван от жител на курортния град. В двора са намерени три вкопани резервоара, както и бензиноколонка, прикрита с дървени плоскости.

Два от резервоарите били празни, но в третия е имало дизелово гориво с отлично качество според първоначалните данни от замерванията. Полицаите са подпомогнати от митнически служители при Териториална дирекция „Тракийска“ - Пловдив и Областната инспекция по труда в Пазарджик.

Съвместно с митнически инспектори съдържанието е източено от подземния резервоар в автоцистерна. Количество му е близо 9400 литра, без документи за произход и акциз. 

Трудовите инспектори са съставили и акт на представителя на фирмата за липса на трудов договор на мъж, работещ в зоната на стопанския двор.