Арестуваният в четвъртък следобед полицай от Четвърто РПУ в София Светослав Иванов е продавал таблетки амфетамин и хапчета екстази за наркоорганизацията на Радо Темерута. Това разкриха служители от отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР, цитирани от lupa.bg, които са и участвали в разработката срещу колегата си полицай, завършила със зрелищното му задържане.


Снимки: Булфото

Това табло с некролози шокира „Лагера“! В основата е ченгето-пласьор на дрога (СНИМКИ/ВИДЕО)

Полицаят Иванов бе закопчан в дома си в блок №23 в столичния квартал „Лагера“ минути след последната си сделка – продажбата на 50 таблетки екстази. Купувачът на стоката е бил 30-годишен криминално проявен мъж, който се готвел да замине с дрогата за морето, където да я пласира. За 50-те таблетки синтетичен наркотик ченгето Светослав Иванов прибрал 750 лева.

Министър Маринов с нови разкрития за закопчаните заради дрога столични полицаи!

При обиск в дома на полицая наркодилър от Четвърто РПУ криминалистите от „Вътрешна сигурност“ откриха още 200 грама амфетамин и екстази, скрити в абсорбатора, както и няколко хиляди лева. Намерен и тефтер, в който са записани телефоните на част от клиентите му и предишни сделки.

„Бележките, които си е водил задържания полицай сочат, че той не е продавал наркотици на дребно, а на едро – минимум по 50 таблетки екстази или амфетамин. Работата по досъдебното производство продължава, засега няма други задържани. На този етап не разполагаме с данни, че Светослав Иванов е участвал в организирана престъпна група“, признаха от СДВР.

Според ченгетата от „Вътрешна сигурност“, които са наблюдавали полицая наркодилър от Четвърто РПУ, той имал вземане-даване със столичния наркобос Радо Темерута. През последните 2 месеца, откакто полицаят бил поставен под наблюдение, криминалистите засекли 5 срещи между двамата, повечето от които били пред столичния бар „Кубанита“. Съмненията на криминалистите са, че ченгето е зареждало дрогата от Темерута. Проверява се и версията, че полицаят е закрилял дилъри от организацията на наркобоса, които действат основно в района на Четвърто РПУ.

Същевременно се появи информация, че още през месец май 2018 г. полицаят Светослав Иванов от Четвърто РПУ в София е бил набелязан от „Вътрешна сигурност“ заради засечени негови контакти с ботевградския гангстер Марио Панчев – Големия. Миналото лято Марио Големия издъхна в престрелка с избягалия месеци по-рано от Софийския затвор рецидивист Владимир Пелов, който го причака в центъра на Ботевград, за да го ликвидира, но в завързалата се престрелка и двамата загинаха от куршуми.


Ченгето от Четвърто РПУ Светослав Иванов бил близък с ботевградския бандит Марио Панчев (на снимката), който миналото лято загина в престрелка с рецидивиста Владимир Пелов

Проверката за контакти на полицая Иванов с „оперативно интересно лице“, каквото се явявал Марио Панчев заради бизнеса си с проституция и наркотици, не установила нищо. Оказало се, че бандитът търсел полицая, с когото се познавал от Ботевград, за да му съдейства за връщане на огнестрелно оръжие. По-рано пистолетът на Марио Дебелия бил отнет от МВР, а той настоявал да си го получи обратно, тъй като се опасявал, че врага му Владимир Пелов ще се опита да го убие – така, както и се случи на 6 юни 2018 г.

Преди 2 месеца от „Вътрешна сигурност“ отново поставили под наблюдение 26-годишния си колега от Четвърто РПУ Светослав Иванов, след като друг полицай от същото РПУ подал сигнал.

Задържаният полицейски служител е бил назначен като стажант в МВР през 2016 г., а година по-късно постъпва в „Охранителна полиция“ на Четвърто РПУ. „До този момент срещу него не е имало наказания, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е показвал по-висок стандарт на живот.

Софийска градска прокуратура е повдигнала на задържания обвинение за разпространение на наркотични вещества и е удължила мярката му за задържане до 72 часа“, обявиха от СДВР.

Оттам разпространиха и снимки на откритите наркотици у ченгето Светослав Иванов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!