Кипър ще си вземе последно сбогом с 6-годишната Сиера Гразе Сеукалиус – най-младата жертва на кипърския сериен убиец Никос Метаксас. Траурната церемония ще се извърши в неделя, след което тленните останки ще бъдат транспортирани в Румъния, съобщава “Cyprus Mail”.
 
За всички седем жертви на Звяра от Кипър държавата пое разноски по транспортирането и погребенията им. Сиера ще бъде погребана повече от година, след като е убита.
 
По молба на баща ѝ тялото ще бъде пренесено в родината ѝ Румъния, където ще бъде погребано. Сиера е била убита заедно с майка си – 39-годишната Мари Роуз Тибурчио на 4 май 2018 година.
 
Първият в историята на Кипър сериен убиец отнел живота на общо 7 жени. В момента той излежава седем смъртни присъди. Тибурчио беше първата намерена жертва. Тялото ѝ беше открито на 4 април в миньорска шахта, след като проливни дъждове запълнили шахтата и тялото  изплувало.
 
Сиера е намерена последна – на 12 юни, в езерото Меми, известно вече повече като „кървавото езеро“. Там седмици наред се извършваше претърсваше с помощта на водолази и специална техника, но без резултат. Накрая Метаксас беше заведен на мястото и принуден да посочи точното местоположение на тялото.
 
По време на съдебния процес бившият военен заяви, че първо удушил Мари Роуз, защото помислил, че тя сводничи на дъщеря си с него. След това удушил и момиченцето, а през това време си мислел за гръцкия геноцид от 1922 година.

Превод и редакция: БЛИЦ