Учител по математика е ударил петокласник по време на час във Второ основно училище „Христо Ботев“ в Сливен на 14 януари. По думите на майката Станимира Господинова причината за агресията на преподавателя е била, че момчето щрака с химикалка, предаде bTV.

„Без да направи забележка не детето ми, направо се е засилил и му е ударил силен шамар. След това е бутнал главата му назад и оттам го е издърпал от стола за двете уши. Казал е: Аз теб, моето момче, няма да те допусна до 6. клас“, каза майката, предавайки разказа за Давид за случилото се.

Заради стреса и унижението детето е започнало да повръща, имало е и силно главоболие. Освидетелствано е от лекар. Момчето в момента учи онлайн, но въпрки това отказва да влиза в часовете по математика. Директорът на училището Денко Делчев е поискал обяснение от учителя Илиян Вълчев, след като майката е подала жалба. Самият учител отказа да застане пред камера.

В обясненията той е признал, че е ударил момчето. „В момента тече проверка на Регионалното управление на образованието в Сливен. Ще взема решение, когато тя приключи“, обяви директорът. От РУО-Сливен също отказаха коментар, докато тече проверката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!